• 13.08.2017, 09:00

Planen for parkeringsplassen


Endelig er arbeidet med parkeringsplassen i gang!

På fredag hadde jeg en gravemaskin her og fikk endelig startet arbeidet med parkeringsplassen. Fra før besto denne plassen av en plantekasse med en halvdød syrinhekk, en delvis gjengrodd grusvei, plen og en bod. Nå er plantekassen revet og materialer til å bygge opp en ny er kjøpt inn. Den døde syrinhekken er vekk, og skal erstattes med en grønn hekk av thuja. Jeg er normalt sett ikke en stor fan av thuja, men jeg vil ha en vintergrønn hekk som vokser fort, og da er dette dessverre det beste alternativet.

Grusveien er rettet opp, og her skal det etter hvert komme på ny subbus, 4/8mm for å være nøyaktig. Porten som er halvveis ødelagt skal byttes ut med en ny og hundevenlig port, og jeg skal utvide parkeringen med en carport. Mellom carporten og hekken skal jeg ha en liten plenflekk som skal rammes inn med brostein, og det skal også være plen mellom carporten og boden. Her er det jo plen fra før, så denne skal bare fornyes og jeg skal lage en liten sti med heller slik at jeg slipper gå i vått gress for å hente ved. Som vanlig har jeg hentet litt inspirasjon fra Pinterest, og tenkte å dele denne med dere for å gi dere et innblikk i hvordan jeg har tenkt at det skal bli. Bildene er lenket :)

Porten jeg skal lage blir nesten lik som denne, bortsett fra at jeg skal ha den tett nederst isteden for sprinkler. Jeg har jo hunder med korte ben som er forholdvis vokale, så det er kjekt at de ikke kan se ut på eventuelle mennesker og bilder utenfor porten. Jeg bor jo innerst i en blindvei så trafikken er ikke så stor, men har et par hytte-naboer så greit ta litt hensyn.

 

Carporten blir i denne stilen, med unntak av at jeg skal ha skråtak, rett og slett med tanke på snø. Jeg velger carport isteden for en normal garasje av flere grunner. For det første er den mindre massiv og vil skli bedre inn i terrenget på tomten, for det andre er den både raskere og lettere å bygge selv, for det tredje er det betraktelig billigere, og sist men ikke minst: dersom jeg skulle ønske en tett garasje på et senere tidspunkt kan jeg bare kle den med kledning på utsiden og montere en garasjeport.

Mellom gjerdet ned mot resten av tomta og veien skal jeg plante lavendel. Hagen min vil som sagt være inspirert av engelske hager, og da er lavendel et must! Jeg ønsker at vedlikeholdet av plantene i parkeringsområdet skal være så enkelt som mulig, og vil derfor bruke planter som klarer seg stort sett alene, og plen som er saktevoksende slik at jeg slipper klippe 1-2 ganger i uken.

Gjerde som er mellom parkeringsplassen og resten av hagen (altså mellom nivå en og to), er veldig slitt og skal rives. Jeg skal erstatte dette med en enkelt gjerde med kryss, som passer både til en engelsk hage, samtidig som det er enkelt å sette opp selv. Siden det er så åpent vil det heller ikke lage skygge for terrassen som ligger rett under. 

Sist men ikke minst skal jeg ha et tre et sted der oppe, samt noen flotte hortensiaer. Jeg skal også ha en klatreplante til å klatre op fjellveggen, og vurderer her klatrehortensia eller humle. Begge er planter som fester seg på fjellet uten hjelp, og som vokser fort.

Ha en flott søndag alle sammen. Nyt dagen <3


#blogg #hage #inspirasjon #oppussing #thuja #hekk #gjerde #carport

Hvitstenfrue

Navnet er Madelen, jeg er 27 år, og blogger om alt som faller meg inn. Stort sett er dette sentrert rundt interiør da jeg i tillegg til å ha en stor interesse for interiør og bolig, er midt oppi oppussing av en eldre enebolig. Da jeg nylig har hatt en livsstilsendring, kommer det også til å komme flere innlegg om kosthold, trening og livsstiltips. Håper du vil følge meg mens jeg roter meg bort i denne store bloggverden (jeg har så å si ingen retningssans så å gå meg bort er et eget talent ;) )

Search

Bloggdesign

hits