hits
  • 13.10.2017, 08:07

Slik holder gresskarene lenger


Perfekt høstdekorasjon

Høsten er offisielt her, med nattefrost på rutene og vann overalt. I mine øyne er det umulig å ikke like høsten, men vakre farger, levende lys, fyr i peisen og deilige varme gensere og pledd. Min store favoritt på interiørfronten på denne tiden av året er at jeg kan dekorere med gresskar. Gresskar har blitt en vanlig rekvisitt for Halloween, da gjerne i utskjæret versjon med lys inne ved døren eller på trappen. Men personlig foretrekker jeg å ta de med inn som borddekorasjoner.

Det finnes utrolig mange forskjellige gresskararter, hvor den klassiske store orange gresskaret er det mest vanlige. Min favoritt derimot er hvite gresskar, både store og små. Men i mange tilfeller opplever folk at gresskarene fort råtner, og dette er kanskje en av grunnene til at mange foretrekker kun ha de som dekorasjoner ute. Grunnen til at gresskar råtner fort er ofte grunnet skader i skallet som gjør at bakterier kommer seg inn til kjøttet og begynner bryte ned frukten. Men det er en enkel og effektiv måte utsette denne prosessen, slik at gresskarene holder seg hele og fine i hele høstperioden.

Og slik gjør du det:

1. Bland 1 del blekemiddel (jeg bruker klor) med 10 deler kaldt vann. Legg gresskarene oppi med toppen ned, og la de ligge i vannbadet i 10-15 minutter. Jeg pleier å snu gresskarene et par ganger i løpet av denne tiden for å være sikker på at hele gresskaret blir liggende i vann en periode.

2. Ta opp gresskarene og tørk av disse. Sett de på litt tørkerull eller et håndkle, og la de stå til de er helt tørre.

3. Ta vaselin på en microfiberklut og gni vaselin over hele gresskaret. Sett til tørk igjen i en times tid. Så er de klare til å brukes som dekorasjon akkurat der du måtte ønske. Dersom gresskaret får skader eller sår i skallet, gjenta prosessen ta blekemiddel dreper bakterier og vaselinen forsegler gresskaret.

Lykke til!


#blogg #høst #DIY #gresskar #dekorasjon #decor #pumpkin #høstdekorasjoner #interiør #interior

Hvitstenfrue

Navnet er Madelen, jeg er 27 år, og blogger om alt som faller meg inn. Stort sett er dette sentrert rundt interiør da jeg i tillegg til å ha en stor interesse for interiør og bolig, er midt oppi oppussing av en eldre enebolig. Da jeg nylig har hatt en livsstilsendring, kommer det også til å komme flere innlegg om kosthold, trening og livsstiltips. Håper du vil følge meg mens jeg roter meg bort i denne store bloggverden (jeg har så å si ingen retningssans så å gå meg bort er et eget talent ;) )

Search

Bloggdesign